Pustolovine digimona – Epizoda 1

Digimoni

Digimoni

Digimoni je naziv za animiranu seriju koja je nastala u Japanu 1999. godine. Prikazani su u 6 serijala (sezona).

U kanalima svetske mreže, neprimećen od strane mnogobrojnih zauzetih korisnika, nastao je novi svet. Njegovi stanovnici sasvim su digitalna bića, monstruoznog izgleda koji sebe nazivaju digimonima. Među sobom su različiti po oblicima i starosti, a poseduju i neke moći. Kontinenti tog digitalnog sveta ne poklapaju se sa realnim, ali je moguće ući u svet digimona pomoću posebnih aparata. Međutim, ne može svako da prođe u taj svet, već samo odabrani. Postoji sila u digi svetu koja odabira koje će ljude, odnosno decu iz stvarnog sveta prizvati sebi. Sila ima četiri oblika koji se nazivaju Digimoni suvereni.

Digimoni

Digimoni

Pustolovine digimona

Svako dete u tom svetu pronalazi svog partnera digimona. Dete i partner su povezani uz pomoć digi spravice i preko nje dete može da inicira preobražaj svog Digimona u napredniji oblik. Stadijumi digimona od jajeta do konacnih oblika su: Jaje, Beba, Dete, Odrasli, Unapređeni, Usavršeni, i posebna deca sa posebnim digimonima dobijaju Armor(ovi nazivi se razlikuju u zavisnosti od prevoda). Dva digimona mogu i da se sjedine i takav preobražaj se naziva DNK preobražaj. Da bi digimon dostigao neki napredniji nivo, mora da ima i svoj grb koji je jedinstven za svakog od njih. Grbova je mnogo i imaju razna značenja npr: Hrabrost, Iskrenost, Dobrota, Znanje, Nada… Osmoro dece, glavnih likova, dospevaju u Digimon-svet i tamo se uz pomoć svojih prijatelja Digimona bore protiv zlih Digimona.Na prvom kontinentu za zadatak imaju da unište zlog digimon Devimona,koj svojim crnim točkovima vlada ostalim digimonima na kontinentu,i čini ih agresivnim.Nakon uništenja Devimon on im saopštava da ima još par kontinenata u digitalnom svetu i da ih očekuju još mnogo zlih digimona koje će teško savladati,i koji imaju za zadatak da unište odabranu decu npr:Etemon,Metal Etemon(sa slugama),Giga Sidramon,Lutkamon…itd…

Digimoni 01

Na letnjem kampu, sedmoro dece vidi misteriozne naprave koje se pojavljuju, i kada ih uzmu, nestaju u čudni “Digi svet”. Tamo ih dočekuje sedam čudnih stvorenja koja sebe zovu “Digimoni” i tvrde da su njihovi prijatelji i izabrani partneri. Ubrzo ih napada Kuvagamon, i Digimoni Digivoliraju da bi odbranili sebe i decu. Ali Kuvagamon uspeva da uništi liticu na kojoj stoje, i oni padaju u reku ispod.

Lista epizoda:

Epizoda 01

Epizoda 02

Epizoda 03

Epizoda 04

Epizoda 05

Epizoda 06

Epizoda 07

Epizoda 08

Epizoda 09

Epizoda 10

Epizoda 11

Epizoda 12

Epizoda 13

Epizoda 14

Epizoda 15

Epizoda 16

Epizoda 17

Epizoda 18

Epizoda 19

Epizoda 20

Epizoda 21

Epizoda 22

Epizoda 23

Epizoda 24

Epizoda 25

Epizoda 26

Epizoda 27

Epizoda 28

Epizoda 29

Epizoda 30

Epizoda 31

Epizoda 32

Epizoda 33

Epizoda 34

Epizoda 35

Epizoda 36

Epizoda 37

Epizoda 38

Epizoda 39

Epizoda 40

Epizoda 41

Epizoda 42

Epizoda 43

Epizoda 44

Epizoda 45

Epizoda 46

Epizoda 47

Epizoda 48

Epizoda 49

Epizoda 50

Epizoda 51

Epizoda 52

Epizoda 53

Epizoda 54

Molimo prijavite ukoliko crtani film ne radi!

Prijavite greskuClose

« « Pepa Prase igrica | Pustolovine digimona – Epizoda 2 » »


SEO Powered By SEOPressor